Wellness

Sauna

  • Intet udendørs fodtøj i saunaen
  • Af hygiejniske grunde sidder man altid på håndklæder både på bænkene i saunaen og på stolene i forrummet. 
  • Sukker- og saltpeeling erikke tilladt, da dette laver skjolder/pletter på træet.
  • Vigtigt at drikke rigeligt under saunabesøg

Kender du den der med saunaen i svømmehallen. Man går ind og sætter sig.. muligvis går snakken lidt træg.. efter kort tid lister man ud igen – uden nogen særlig oplevelse.. At sidde i saunaen hos BB-Vest kan sagtens blive til en noget anderledes oplevelse.

Følgende kan varmt anbefales

Der står forskellige æteriske olie i forrummet. Her udvælger man sig en olie, man gerne vil afprøve. Man tilsætter få dråber til aromadispenseren som hænger over saunaovnen. Dispenseren vil stille og roligt dryppe ned over lavastenene under opholdet.

Ønsker man at udvide oplevelsen lidt kan man udnævne en ”gusmester”. Gusmesteren vender sand-uret. Ønsker man en lidt højere fugtighed end den dispenseren giver, kan man i løbet af opholdet i saunaen hælde vand på de glohede lavasten. Der er både saunaspand med vand og øse i saunaen. Fyld vand i øsen. Der kan tilsættes 3-4 dråber olie for at højne oplevelsen. Der opstår en kortvarig duft og høj luftfugtighed. Gus-mesteren må nu finde sit håndklæde og blafre med det. Herved fordeles både luftfugtigheden og aromaen. Fantastisk. Dette kan anbefales at gøre under hver runde man er inde i varmen. Når sand-uret er løbet gennem, anbefales det at holde en pause fra den gode varme. Man sætter sig ud i forrummet og drikker noget koldt. Hvil gerne 10-15 minutter. Proceduren foretages gerne 3-4 gange. Gerne en anden variant af olie ved hvert besøg i varmen. Det er i øvrigt en særdeles god oplevelse at gå en afkølende runde i haven, når man kommer direkte fra saunaen. Er man heldig, at der er sne på græsplænen, er en rulletur heri en guddommelig oplevelse. En tur i varmen herefter - velværen vil ingen ende tage.

Det koster 100 kr for at få saunaen varmet op. Der kan sagtens være 4-6 pers. i saunaen af gangen. Saunaen vil være tændt 2-2½ timer. Priserne er incl brug af æteriske olie og håndklæder til brug i saunaen. Der er et stort udvalg af æteriske olier og en liste med deres virkning/egenskaber.

Der vil blive stillet drikkeglas og en kande med koldt vand i forrummet.

Efter saunaen tages et dejligt bad. Gerne koldt bad hvilket vil øge blodcirkulationen.

For at du kan sove godt om natten, skal det æstetiske og kvaliteten udføres hele vejen igennem.

Steve Jobs