Wellness

Spa

 

Udendørs spabad

På den store østvendte terrasse står en lækker spa med 38 gr varmt vand. Der er imponerende gode massage dyser i spaen. En oplevelse i spaen er ubeskriveligt godt - både sommer og vinter. Det er fantastisk at sidde med et glas vin i boblerne en lun sommeraften. Og mindst ligeså fantastisk en kold vinteraften. Er det frostvejr er situationen total fuldendt. Stjernehimmel, et godt glas vin i hånden og frost i nakkehåret, er en af de oplevelser, man bør tilstræbe at afprøve. En oplevelse kan ikke beskrives med ord.

Spaen har fire vidt forskellige massagefunktioner. Massagen kan virkelig gå i dybden, så undlad alt for koncentreret massage, da det nemt efterlader en øm krop dagen derpå. Især massage af nakker og skulder området kan anbefales. Massage af ryggen, hvor dyserne ”ruller” op og ned langs ryggen er heller ikke at foragte. Er man flere i spaen af gangen kan det tilrådes, at man rokerer i badet, så man får masseret flest mulig forskellige muskler. Massagen kobles til og fra efter lyst og behov.

Der er få retningslinjer i forhold til hygiejnen der skal overholdes for brug af badet. Disse vil blive udleveret på skrift, hvis man ønsker at benytte badet. Der vil også blive udleveret badesandaler til brug udenfor spaen, så der ikke kommer sand i vandet. Det anbefales at medbringe eller leje badekåbe, hvis man vil benytte wellnes.

2 personer i spaen - pris 150 kr. pr ½ time.  Er man flere betales der 30 kr pr ekstra pers. Max 4 pers i spa af gangen. Priserne er incl badesandaler og ekstra håndklæder til brug i forbindelse med spa.

 

Sauna

  • Intet udendørs fodtøj i saunaen
  • Af hygiejniske grunde sidder man altid på håndklæder både på bænkene i saunaen og på stolene i forrummet. 
  • Sukker- og saltpeeling erikke tilladt, da dette laver skjolder/pletter på træet.
  • Vigtigt at drikke rigeligt under saunabesøg

Kender du den der med saunaen i svømmehallen. Man går ind og sætter sig.. muligvis går snakken lidt træg.. efter kort tid lister man ud igen – uden nogen særlig oplevelse.. At sidde i saunaen hos BB-Vest kan sagtens blive til en noget anderledes oplevelse.

Følgende kan varmt anbefales

Der står forskellige æteriske olie i forrummet. Her udvælger man sig en olie, man gerne vil afprøve. Man tilsætter få dråber til aromadispenseren som hænger over saunaovnen. Dispenseren vil stille og roligt dryppe ned over lavastenene under opholdet.

Ønsker man at udvide oplevelsen lidt kan man udnævne en ”gusmester”. Gusmesteren vender sand-uret. Ønsker man en lidt højere fugtighed end den dispenseren giver, kan man i løbet af opholdet i saunaen hælde vand på de glohede lavasten. Der er både saunaspand med vand og øse i saunaen. Fyld vand i øsen. Der kan tilsættes 3-4 dråber olie for at højne oplevelsen. Der opstår en kortvarig duft og høj luftfugtighed. Gus-mesteren må nu finde sit håndklæde og blafre med det. Herved fordeles både luftfugtigheden og aromaen. Fantastisk. Dette kan anbefales at gøre under hver runde man er inde i varmen. Når sand-uret er løbet gennem, anbefales det at holde en pause fra den gode varme. Man sætter sig ud i forrummet og drikker noget koldt. Hvil gerne 10-15 minutter. Proceduren foretages gerne 3-4 gange. Gerne en anden variant af olie ved hvert besøg i varmen. Det er i øvrigt en særdeles god oplevelse at gå en afkølende runde i haven, når man kommer direkte fra saunaen. Er man heldig, at der er sne på græsplænen, er en rulletur heri en guddommelig oplevelse. En tur i varmen herefter - velværen vil ingen ende tage.

Det koster 100 kr for at få saunaen varmet op. Der kan sagtens være 4-6 pers. i saunaen af gangen. Saunaen vil være tændt 2-2½ timer. Priserne er incl brug af æteriske olie og håndklæder til brug i saunaen. Der er et stort udvalg af æteriske olier og en liste med deres virkning/egenskaber.

Der vil blive stillet drikkeglas og en kande med koldt vand i forrummet. 

Efter saunaen tages et dejligt bad. Gerne koldt bad hvilket vil øge blodcirkulationen.

 

 

For at du kan sove godt om natten, skal det æstetiske og kvaliteten udføres hele vejen igennem.

Steve Jobs